.
YOU ARE HERE: Meubelstoffen Alle collecties
 

Over Effabrics

Welke meubelstof?

Exclusive Furniture fabrics online; Met meer dan 1400 verschillende dessins meubelstoffen is Effabrics momenteel de grootste aanbieder in Nederland van meubelstoffen. Al deze dessins meubelstof zijn vanzelfsprekend in meerdere kleuren te bestellen. Naast deze meubelstoffen vindt u ook gordijnstoffen, sierkussens en behang. Een aantal meubelstoffen zijn ook als gordijnstoffen te gebruiken.

Type meubelstoffen:

U vindt Gobelin meubelstoffen, antiek velours, mohair, retro meubelstof, maar ook zeer moderne meubelstoffen met b.v. metalic details, stoere effen of gemêleerde meubelstof, country stijl meubelstof en gordijnstoffen.

Projectstoffen

Veel meubelstoffen zijn vaak ook te gebruiken als projectstof. Ze hebben een hoge Martindale (slijtweerstand) en zijn vaak brandvertragend en Teflon behandeld of gemaakt van Trevira CS.

 

Meubelstoffen

Onze meubelstoffen:

De meubelstoffen zijn per collectie in onze webshop geplaatst. De meubelstof collecties beginnen met een sfeerfoto, waarop u een meubel ziet afgebeeld gestoffeerd met een meubelstof uit deze collectie.  Zodra u de collectie meubelstoffen opent, ziet u vaak nog meer foto’s. Deze foto’s zijn te vergroten. U kunt daarmee een goed beeld krijgen hoe een betreffende meubelstof er op een meubel uitziet. Vanzelfsprekend, hebben we niet van alle meubelstoffen een foto.
U kunt ons helpen dit te verbeteren, door uw foto te mailen waarop uw meubel staat met de door u gestoffeerde meubelstof. Wij en de bezoekers van de webshop, stellen dit zeer op prijs en bedanken u bij voorbaat.

Meubelstof types:

We nodigen u uit onze webshop te doorzoeken. U vindt naast de meubelstoffen een kleine collectie gordijnstoffen, behang en sierkussens. Aan meubelstof kunt u denken aan effen en gemêleeerde stoffen, paisley, tartan stoffen waaronder Burberry, fleur de lis patronen, landelijke stoffen, geborduurde meubelstof met Chinese uitstraling zoals Amanda – Wuxi, velours stoffen zoals de Tramontana of Velvets of Florence, Trevira CS stoffen  in landelijke stijl als Lovely Home, of de wat klassieke stoffen uit de Concerto collectie. Dit is maar een heel kleine greep uit de duizenden stoffen. U vindt vast de meubelstof die u zoekt. Indien u toch niet een gewenste stof kunt vinden, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Het aanbod in stoffen is groter dan we u kunnen laten zien en we helpen graag uw gewenste stof te vinden.

 

Sierkussens & Plaids

Sierkussens

Sierkussens  en Plaids vindt u ook in het assortiment in de rubriek Sierkussens & Plaids. Af en toe wordt dit aangevuld met nieuwe collecties. Dat zal echter niet maandelijks gebeuren, omdat meubelstoffen natuurlijk onze belangrijkste artikelen zijn. Van enkele sierkussens zijn bijpassende plaids te bestellen. Dit vindt u bij de artikelen aangegeven. Ook hebben we bij enkele kussens bijpassende Gobelin meubelstof.  Van de gebruikte stoffen voor deze sierkussens, kan over het algemeen wel gesteld worden, dat er geen meubelstof per meter te koop is.
Alle sierkussens worden geleverd met een mooie kwaliteit binnenkussen.

De foto's op de site geven helaas niet goed weer hoe mooi van kwaliteit de sierkussens in werkelijkheid zijn. Bestel en ervaar het. Vallen de kussens u toch tegen, geen probleem. We nemen ze in dat geval natuurlijk terug en storten het betaalde bedrag weer op uw rekening.

U kunt een sierkussen vinden op een onderwerp. Zoekt u bv. een sierkussen van de beroemde Thierry Poncelet, een kussen uit een sport b.v. golf, paardensport of watersport? Deze kunt u naast een tal van andere thema’s vinden, zoals sierkussens met jacht taferelen, diverse dieren naast  de kussens met honden of katten,  kussens met Franse of Engelse afbeeldingen, vlaggen en bloemen. Deze kussens zijn meestal van gobelinstof of chenille gemaakt.
Daarnaast hebben we een collectie sierkussens en plaids in imitatiebont en in wol. De wollen kussens komen van de zeer bekende Engelse Abraham Moon.

 

Gordijnen & Decostoffen

Gordijnstoffen:

Behang, gordijnstoffen en sierkussens verfraaien uw interieur. Effabrics.nl probeert een dusdanige collectie op te bouwen van exclusief behang, sierkussens en gordijnen die u niet overal zult treffen. Vanzelfsprekend zijn de meubelstoffen ook grotendeels stoffen die u in een andere webshop niet zult tegenkomen. Een overlap hierin zal er altijd zijn, maar we trachten er naar onze collectie meubelstoffen, gordijnstoffen en behang uniek te houden.

Meubelstoffen

In de collectie meubelstoffen vindt u ook veel stoffen die zeer geschikt zijn als gordijnstof omdat ze erg soepel vallen. Achter de namen vindt u vaak een code en zodra er een (C) of (U+C) staat, zijn deze stoffen geschikt voor gordijnen.

Slijtweerstand

Gordijnstoffen kunt u natuurlijk ook gebruiken voor decoratieve doeleinden zoals: sierkussens, bedspreien en ook om een sierstoeltje te stofferen. Als een meubel gestoffeerd is met een kwetsbare stof, kan de stoel zo nu en dan wel worden gebruikt. Wilt u een sierstoeltje toch regelmatig gebruiken, dan adviseren we om de stoel te stofferen met een meubelstof die sterker is. We adviseren u hierbij goed te kijken naar de slijtweerstand (Martindale) van deze stof. Hoe hoger het aantal toeren Martindale (slijtweerstand) is, hoe geschikter de stof is als meubelstoffering. Vanaf 20.000 toeren heeft u een meubelstof die intensief gebruikt kan worden.