.
YOU ARE HERE: Meubelstoffen Alle collecties
 

Over Effabrics

Online meubelstof

Exclusive Furniture Fabrics.nl is de Webshop van Nederland waar u online meubelstoffen en decostoffen vindt en tevens een kleine collectie gordijnstoffen, behang en sierkussens.  De meubelstoffen zijn van hoge kwaliteit. Een groot aantal stoffen zijn van Trevira CS of wol. Deze meubelstof is brandvertragend en van een hoge slijtweerstand. Deze meubelbekleding is zeer geschikt voor projectmeubels in o.a. horeca, zorg instellingen en kantoormeubels. Uiteraard kunt u deze stoffen ook zeer goed stofferen op uw meubels thuis.

Stalenservice

Effabrics.nl heeft een gratis stalenservice, zodat u de stoffen thuis kunt bekijken.

Soorten meubelstof:

In het assortiment vindt u o.a. Engelse meubelstoffen, barok, mohair, gobelin en retro stoffen, maar ook moderne stoffen in suède-look, weefstoffen, kunstleer/vinyl in bijzondere kwaliteiten. Kortom: voor uw meubelstoffering bent u bij Effabrics aan het goede adres.

 

Meubelstoffen

Onze meubelstoffen:

De meubelstoffen zijn per collectie in onze webshop geplaatst. De meubelstof collecties beginnen met een sfeerfoto, waarop u een meubel ziet afgebeeld gestoffeerd met een meubelstof uit deze collectie.  Zodra u de collectie meubelstoffen opent, ziet u vaak nog meer foto’s. Deze foto’s zijn te vergroten. U kunt daarmee een goed beeld krijgen hoe een betreffende meubelstof er op een meubel uitziet. Vanzelfsprekend, hebben we niet van alle meubelstoffen een foto.
U kunt ons helpen dit te verbeteren, door uw foto te mailen waarop uw meubel staat met de door u gestoffeerde meubelstof. Wij en de bezoekers van de webshop, stellen dit zeer op prijs en bedanken u bij voorbaat.

Meubelstof types:

We nodigen u uit onze webshop te doorzoeken. U vindt naast de meubelstoffen een kleine collectie gordijnstoffen, behang en sierkussens. Aan meubelstof kunt u denken aan effen en gemêleeerde stoffen, paisley, tartan stoffen waaronder Burberry, fleur de lis patronen, landelijke stoffen, geborduurde meubelstof met Chinese uitstraling zoals Amanda – Wuxi, velours stoffen zoals de Tramontana of Velvets of Florence, Trevira CS stoffen  in landelijke stijl als Lovely Home, of de wat klassieke stoffen uit de Concerto collectie. Dit is maar een heel kleine greep uit de duizenden stoffen. U vindt vast de meubelstof die u zoekt. Indien u toch niet een gewenste stof kunt vinden, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Het aanbod in stoffen is groter dan we u kunnen laten zien en we helpen graag uw gewenste stof te vinden.

 

Sierkussens & Plaids

Sierkussens

Sierkussens  en Plaids vindt u ook in het assortiment in de rubriek Sierkussens & Plaids. Af en toe wordt dit aangevuld met nieuwe collecties. Dat zal echter niet maandelijks gebeuren, omdat meubelstoffen natuurlijk onze belangrijkste artikelen zijn. Van enkele sierkussens zijn bijpassende plaids te bestellen. Dit vindt u bij de artikelen aangegeven. Ook hebben we bij enkele kussens bijpassende Gobelin meubelstof.  Van de gebruikte stoffen voor deze sierkussens, kan over het algemeen wel gesteld worden, dat er geen meubelstof per meter te koop is.
Alle sierkussens worden geleverd met een mooie kwaliteit binnenkussen.

De foto's op de site geven helaas niet goed weer hoe mooi van kwaliteit de sierkussens in werkelijkheid zijn. Bestel en ervaar het. Vallen de kussens u toch tegen, geen probleem. We nemen ze in dat geval natuurlijk terug en storten het betaalde bedrag weer op uw rekening.

U kunt een sierkussen vinden op een onderwerp. Zoekt u bv. een sierkussen van de beroemde Thierry Poncelet, een kussen uit een sport b.v. golf, paardensport of watersport? Deze kunt u naast een tal van andere thema’s vinden, zoals sierkussens met jacht taferelen, diverse dieren naast  de kussens met honden of katten,  kussens met Franse of Engelse afbeeldingen, vlaggen en bloemen. Deze kussens zijn meestal van gobelinstof of chenille gemaakt.
Daarnaast hebben we een collectie sierkussens en plaids in imitatiebont en in wol. De wollen kussens komen van de zeer bekende Engelse Abraham Moon.

 

Gordijnen & Decostoffen

Gordijnstoffen:

Bij Exclusive Furniture Fabrics, de grootste webshop in Nederland voor meubelstoffen, vindt u een kleine collectie gordijnstoffen, sierkussens en behang. Een aantal gordijnstoffen zijn ook als meubelstof te gebruiken. Indien u een gordijnstof wilt gebruiken om uw meubels te stofferen, adviseren we u goed te kijken naar de slijtweerstand (Martindale) van deze stof. Hoe hoger de slijtweerstand is, hoe geschikter de stof is als meubelstoffering.

In de collectie meubelstoffen vindt u ook veel stoffen die zeer geschikt zijn als gordijnstof omdat ze erg soepel vallen. Achter de namen vindt u vaak een code en zodra er een (C) of (U+C) staat, zijn deze stoffen geschikt voor gordijnen.

De gordijnstoffen zijn ook als decoratiestof te gebruiken voor b.v. bedspreien en sierkussens. Er is een kleine, maar erg leuke collectie gordijnstof voor kinderen. De kinderstof kunt u vinden onder de naam Zone Kids Corner en Zone Kids Corner Vol.2 Ook hebben we een aantal gordijnstoffen die het zeer goed doen in een landelijke omgeving zoals: de klassieke Engelse gordijnstoffen Tatton Linens en de bedrukte katoenen stoffen van Nostatgic Prints.
De gordijn en decoratiestoffen uit de collectie Venetian Silk zijn weer van een heel andere allure.