.
YOU ARE HERE: Meubelstoffen Alle collecties
 

Over Effabrics

Meubelstoffen online

Exclusive Furniture Fabrics is op het gebied van  exclusieve meubelstoffen online , de grootste aanbieder van Nederland.  We bieden o.a. meubelstof in country stijl, (niet alleen Engelse stoffen, maar ook meubelstof uit  Scandinavië, de Alpen, enz.) mohair,  kunstleer, moderne en klassieke meubelstoffen,   effen stoffen en meubelstoffen met patronen. Kortom te veel om op te noemen.

Meubelstoffen als gordijnstof

Meubelstoffen die ook zeer goed te gebruiken zijn als gordijnstof of als decoratiestof voor kussens, spreien enz. worden aangegeven met een code (C). Daarnaast zijn er combinatiemogelijkheden in meubelstof, gordijnstof en soms zelfs met behang.

 

Meubelstoffen

Onze meubelstoffen:

De meubelstoffen zijn per collectie in onze webshop geplaatst. De meubelstof collecties beginnen met een sfeerfoto, waarop u een meubel ziet afgebeeld gestoffeerd met een meubelstof uit deze collectie.  Zodra u de collectie meubelstoffen opent, ziet u vaak nog meer foto’s. Deze foto’s zijn te vergroten. U kunt daarmee een goed beeld krijgen hoe een betreffende meubelstof er op een meubel uitziet. Vanzelfsprekend, hebben we niet van alle meubelstoffen een foto.
U kunt ons helpen dit te verbeteren, door uw foto te mailen waarop uw meubel staat met de door u gestoffeerde meubelstof. Wij en de bezoekers van de webshop, stellen dit zeer op prijs en bedanken u bij voorbaat.

Meubelstof types:

We nodigen u uit onze webshop te doorzoeken. U vindt naast de meubelstoffen een kleine collectie gordijnstoffen, behang en sierkussens. Aan meubelstof kunt u denken aan effen en gemêleeerde stoffen, paisley, tartan stoffen waaronder Burberry, fleur de lis patronen, landelijke stoffen, geborduurde meubelstof met Chinese uitstraling zoals Amanda – Wuxi, velours stoffen zoals de Tramontana of Velvets of Florence, Trevira CS stoffen  in landelijke stijl als Lovely Home, of de wat klassieke stoffen uit de Concerto collectie. Dit is maar een heel kleine greep uit de duizenden stoffen. U vindt vast de meubelstof die u zoekt. Indien u toch niet een gewenste stof kunt vinden, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Het aanbod in stoffen is groter dan we u kunnen laten zien en we helpen graag uw gewenste stof te vinden.

 

Sierkussens & Plaids

Sierkussens

In onze rubriek Sierkussens & Plaids hebben we een behoorlijk assortiment sierkussens en bijpassende plaids. Dit wordt af en toe aangevuld met nieuwe collecties. Dat zal echter niet maandelijks gebeuren, omdat meubelstoffen natuurlijk onze belangrijkste artikelen zijn.
Toch proberen we ook hier een zo uitgebreid mogelijke collectie aan te bieden.
U kunt een sierkussen vinden op een onderwerp. Zoekt u bv. een sierkussen van de beroemde Thierry Poncelet, een kussen uit een sport b.v. golf, paardensport of watersport? Deze kunt u naast een tal van andere thema’s vinden, zoals sierkussens met jacht taferelen, diverse dieren naast  de kussens met honden of katten,  kussens met vlaggen en bloemen , Engelse of Franse afbeeldingen. Deze kussens zijn meestal van gobelinstof of chenille gemaakt.
Daarnaast hebben we een collectie sierkussens en plaids in imitatiebont en in wol. De wollen kussens komen van de zeer bekende Engelse Abraham Moon.

De foto's op de site geven helaas niet goed weer hoe mooi van kwaliteit de sierkussens in werkelijkheid zijn. Bestel en ervaar het. Vallen de kussens u toch tegen, geen probleem. We nemen ze in dat geval natuurlijk terug en storten het betaalde bedrag weer op uw rekening.

 

Gordijnen & Decostoffen

Gordijnstoffen:

Ook gordijnstoffen zijn bij Exclusive Furniture Fabrics te vinden in de webshop. Online stoffen kopen wordt meer en meer gedaan, ondermeer door de gratis leenstalen service. U kunt thuis op uw gemak de stalen van de stoffen bekijken en de kleuren beoordelen. Niet alleen van de gordijnstoffen, maar ook van de meubelstoffen. Er zijn combinatie mogelijkheden met gordijnstoffen en meubelstoffen. Dit wordt bij de items aangegeven. Ook hebben we een aantal behang soorten, die goed passen bij de gordijnen.

Meubelstof - Gordijnstof

In de collectie meubelstoffen vindt u ook veel stoffen die zeer geschikt zijn als gordijnstof omdat ze erg soepel vallen. Achter de namen vindt u vaak een code en zodra er een (C) of (U+C) staat, zijn deze stoffen geschikt voor gordijnen.
Een aantal gordijnstoffen zijn ook als meubelstof te gebruiken. Indien u een gordijnstof wilt gebruiken om uw meubels te stofferen, adviseren we u goed te kijken naar de slijtweerstand (Martindale) van deze stof. Hoe hoger de slijtweerstand is, hoe geschikter de stof is als meubelstoffering.