.
YOU ARE HERE: Meubelstoffen Alle collecties
 

Over Effabrics

Meubelstof webshop:

Effabrics.nl; de grootste webshop in kwaliteit- en exclusieve meubelstoffen, is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste webshop in meubelstoffen in Nederland. U vindt meubelstof in meer dan 1400 dessins, in totaal meer dan 12.000 kleuren meubelstoffen. Gordijnstoffen, behang en sierkussens maken het assortiment compleet.

Stijlen in meubelstof:

Zoekt u landelijke meubelstof zoals Canadian Forrest, gebloemde Engelse country stijl als Grand Garden of juist de Engelse tartan meubelstoffen in wol. Kunstleer in b.v. reptiel print zoals Snake I of krokodil uit de Snake III, meubelstof met dierenprints, gobelin meubelstof of mohair?

Verschillende dessins:

Of wilt een meubelstof met een paisley, fleur de lis (franse lelie), pied de poule, kelim zoals Shiraz of een modern dessin van o.a. Beletage? Veel van deze meubelstoffen vindt u in onze webwinkel.

Indien u een bepaalde kleur wenst of een ander dessin, neemt u dan contact op met Effabrics. We hebben meer meubelstoffen in de collectie, dan in onze webshop staan. Er komen maandelijks nieuwe meubelstoffen bij.

 

Meubelstoffen

Onze meubelstoffen.

We hebben onze meubelstoffen per collectie in de webshop gezet. De meubelstof collectie begint met een sfeerfoto uit deze serie. Zodra u een collectie opent, zult u vaak nog meer foto’s aantreffen + een korte beschrijving van de meubelstoffen uit deze collectie. Daaronder vindt u de meubelstoffen per dessin. Het aantal kleuren staat tussen haakjes achter de naam van deze meubelstof. Indien de meubelstoffen met elkaar te combineren zijn, vindt u dat bij de individuele kleuren terug d.m.v. de foto’s in aan de rechterzijde van de pagina.

De productomschrijving vindt u gespecificeerd, zodra u een kleur meubelstof opent. Op deze pagina vindt u, naast de bestelknop, ook een button om een gratis leenstaal aan te vragen van deze meubelstof. U kunt maximaal 5 stalen meubelstof, gordijnstof of behang per keer aanvragen.

Soorten meubelstoffen

U vindt Gobelin meubelstoffen, antiek velours, mohair, retro meubelstof, maar ook zeer moderne meubelstoffen met b.v. metalic details, stoere effen of gemêleerde meubelstof, country stijl meubelstof en gordijnstoffen.
Deze meubelstoffen zijn vaak ook te gebruiken als projectstof. Ze hebben een hoge Martindale (slijtweerstand) en zijn vaak brandvertragend en Teflon behandeld of gemaakt van Trevira CS.

 

Sierkussens & Plaids

Sierkussens

Sierkussens zijn te vinden op onderwerp. Zoekt u bv. een sierkussen van de beroemde Thierry Poncelet, een kussen uit een sport b.v. golf, paardensport of watersport? Deze kunt u naast een tal van andere thema’s vinden, zoals sierkussens met jacht taferelen, diverse dieren naast  de kussens met honden of katten,  kussens met Franse of Engelse afbeeldingen, vlaggen en bloemen. Deze kussens zijn meestal van gobelinstof of chenille gemaakt.
Daarnaast hebben we een collectie sierkussens en plaids in imitatiebont en in wol. De wollen kussens komen van de zeer bekende Engelse Abraham Moon.

Sierkussens & Plaids worden af en toe aangevuld met nieuwe collecties. Dat zal echter niet maandelijks gebeuren, omdat meubelstoffen natuurlijk onze belangrijkste artikelen zijn. Van enkele sierkussens zijn bijpassende plaids te bestellen. Dit vindt u bij de artikelen aangegeven. Ook hebben we bij enkele kussens bijpassende Gobelin meubelstof.  Van de gebruikte stoffen voor deze sierkussens, kan over het algemeen wel gesteld worden, dat er geen meubelstof per meter te koop is.
Alle sierkussens worden geleverd met een mooie kwaliteit binnenkussen.

De foto's op de site geven helaas niet goed weer hoe mooi van kwaliteit de sierkussens in werkelijkheid zijn. Bestel en ervaar het. Vallen de kussens u toch tegen, geen probleem. We nemen ze in dat geval natuurlijk terug en storten het betaalde bedrag weer op uw rekening.

 

Gordijnen & Decostoffen

Gordijnstoffen:

Ook gordijnstoffen zijn bij Exclusive Furniture Fabrics te vinden in de webshop. Online stoffen kopen wordt meer en meer gedaan, ondermeer door de gratis leenstalen service. U kunt thuis op uw gemak de stalen van de stoffen bekijken en de kleuren beoordelen. Niet alleen van de gordijnstoffen, maar ook van de meubelstoffen. Er zijn combinatie mogelijkheden met gordijnstoffen en meubelstoffen. Dit wordt bij de items aangegeven. Ook hebben we een aantal behang soorten, die goed passen bij de gordijnen.

Meubelstof - Gordijnstof

In de collectie meubelstoffen vindt u ook veel stoffen die zeer geschikt zijn als gordijnstof omdat ze erg soepel vallen. Achter de namen vindt u vaak een code en zodra er een (C) of (U+C) staat, zijn deze stoffen geschikt voor gordijnen.
Een aantal gordijnstoffen zijn ook als meubelstof te gebruiken. Indien u een gordijnstof wilt gebruiken om uw meubels te stofferen, adviseren we u goed te kijken naar de slijtweerstand (Martindale) van deze stof. Hoe hoger de slijtweerstand is, hoe geschikter de stof is als meubelstoffering.