.
YOU ARE HERE: Meubelstoffen Alle collecties
 

Over Effabrics

Meubelstof webshop:

Effabrics.nl; de grootste webshop in kwaliteit- en exclusieve meubelstoffen, is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste webshop in meubelstoffen in Nederland. U vindt meubelstof in meer dan 1400 dessins, in totaal meer dan 12.000 kleuren meubelstoffen. Gordijnstoffen, behang en sierkussens maken het assortiment compleet.

Stijlen in meubelstof:

Zoekt u landelijke meubelstof zoals Canadian Forrest, gebloemde Engelse country stijl als Grand Garden of juist de Engelse tartan meubelstoffen in wol. Kunstleer in b.v. reptiel print zoals Snake I of krokodil uit de Snake III, meubelstof met dierenprints, gobelin meubelstof of mohair?

Verschillende dessins:

Of wilt een meubelstof met een paisley, fleur de lis (franse lelie), pied de poule, kelim zoals Shiraz of een modern dessin van o.a. Beletage? Veel van deze meubelstoffen vindt u in onze webwinkel.

Indien u een bepaalde kleur wenst of een ander dessin, neemt u dan contact op met Effabrics. We hebben meer meubelstoffen in de collectie, dan in onze webshop staan. Er komen maandelijks nieuwe meubelstoffen bij.

 

Meubelstoffen

Onze meubelstoffen:

De presentatie begint met een sfeerfoto uit deze specifieke collectie. Zodra u een collectie opent, zult u vaak nog meer sfeerfoto’s aantreffen + een korte beschrijving van de meubelstoffen uit deze collectie. Daaronder vindt u de meubelstoffen per dessin. Het aantal kleuren meubelstof in deze collectie staan tussen haakjes achter de naam. Indien de meubelstoffen met elkaar te combineren zijn, vindt u dat bij de individuele kleuren terug d.m.v. de foto’s in aan de rechterzijde van de pagina.

Uitleg webshop:

Zodra u een kleur meubelstof opent vindt u de gespecificeerde productomschrijving. Naast de bestelknop, vindt u ook een button om van deze meubelstof een gratis leenstaal aan te vragen. Per keer kunt u maximaal 5 stalen gordijnstof, meubelstof of behang aanvragen.

Interieur stijlen:

We bieden voor ieder interieur stijl wel stoffen. U vindt o.a. meubelstof in Engelse country stijl, landelijke meubelstof uit  Scandinavië, meubelstoffen met patronen uit de Alpen,  mohair,  kunstleer, moderne en klassieke meubelstoffen, effen stoffen en meubelstoffen met patronen. Kortom te veel om op te noemen.
Meubelstoffen die ook zeer goed te gebruiken zijn als gordijnstof of als decoratiestof voor kussens, spreien enz. worden aangegeven met een code (C). Daarnaast zijn er combinatiemogelijkheden in meubelstof, gordijnstof en soms zelfs met behang.

 

Sierkussens & Plaids

Sierkussens

Sierkussens zijn te vinden op onderwerp. Zoekt u bv. een sierkussen van de beroemde Thierry Poncelet, een kussen uit een sport b.v. golf, paardensport of watersport? Deze kunt u naast een tal van andere thema’s vinden, zoals sierkussens met jacht taferelen, diverse dieren naast  de kussens met honden of katten,  kussens met Franse of Engelse afbeeldingen, vlaggen en bloemen. Deze kussens zijn meestal van gobelinstof of chenille gemaakt.
Daarnaast hebben we een collectie sierkussens en plaids in imitatiebont en in wol. De wollen kussens komen van de zeer bekende Engelse Abraham Moon.

Sierkussens & Plaids worden af en toe aangevuld met nieuwe collecties. Dat zal echter niet maandelijks gebeuren, omdat meubelstoffen natuurlijk onze belangrijkste artikelen zijn. Van enkele sierkussens zijn bijpassende plaids te bestellen. Dit vindt u bij de artikelen aangegeven. Ook hebben we bij enkele kussens bijpassende Gobelin meubelstof.  Van de gebruikte stoffen voor deze sierkussens, kan over het algemeen wel gesteld worden, dat er geen meubelstof per meter te koop is.
Alle sierkussens worden geleverd met een mooie kwaliteit binnenkussen.

De foto's op de site geven helaas niet goed weer hoe mooi van kwaliteit de sierkussens in werkelijkheid zijn. Bestel en ervaar het. Vallen de kussens u toch tegen, geen probleem. We nemen ze in dat geval natuurlijk terug en storten het betaalde bedrag weer op uw rekening.

 

Gordijnen & Decostoffen

Gordijnstoffen:

Behang, gordijnstoffen en sierkussens verfraaien uw interieur. Effabrics.nl probeert een dusdanige collectie op te bouwen van exclusief behang, sierkussens en gordijnen die u niet overal zult treffen. Vanzelfsprekend zijn de meubelstoffen ook grotendeels stoffen die u in een andere webshop niet zult tegenkomen. Een overlap hierin zal er altijd zijn, maar we trachten er naar onze collectie meubelstoffen, gordijnstoffen en behang uniek te houden.

Meubelstoffen

In de collectie meubelstoffen vindt u ook veel stoffen die zeer geschikt zijn als gordijnstof omdat ze erg soepel vallen. Achter de namen vindt u vaak een code en zodra er een (C) of (U+C) staat, zijn deze stoffen geschikt voor gordijnen.

Slijtweerstand

Gordijnstoffen kunt u natuurlijk ook gebruiken voor decoratieve doeleinden zoals: sierkussens, bedspreien en ook om een sierstoeltje te stofferen. Als een meubel gestoffeerd is met een kwetsbare stof, kan de stoel zo nu en dan wel worden gebruikt. Wilt u een sierstoeltje toch regelmatig gebruiken, dan adviseren we om de stoel te stofferen met een meubelstof die sterker is. We adviseren u hierbij goed te kijken naar de slijtweerstand (Martindale) van deze stof. Hoe hoger het aantal toeren Martindale (slijtweerstand) is, hoe geschikter de stof is als meubelstoffering. Vanaf 20.000 toeren heeft u een meubelstof die intensief gebruikt kan worden.