Zeer groot assortiment

Verkoop aan particulieren en bedrijven

Quadro - Climatex

Quadro - Climatex

Meubelstof Quadro FR - Climatex

Sterke, gemêleerde meubelstof met unieke eigenschappen. Slijtweerstand 500.000 toeren Martindale, bijzonder vlamvertragend, duurzaam en spaart energie. Zeer geschikt voor de project markt.
Alle voordelen van deze stof kunt u hier terug vinden.

Climatex staat voor klimatiserende en recyclebare, respectievelijk composteerbare textielproducten. Ze compenseren temperaturen, reguleren vocht en hebben een lange levensduur. Climatex is een innovatieve technologie voor duurzame materialen.

De “Textielschroef” verbindt natuur- en kunstvezels tot een uitzonderlijk product. De “textielschroef” kan door een wereldwijd industrieel gevestigd proces opgelost worden en garandeert zo 100% recyclebaarheid.

De absorptiekracht van kleuren is een alledaagse ervaring bijvoorbeeld bij door de zon verwarmde autostoelen. Climatex stoffen transporteren de warmte en warmtestraling extreem goed. De stoffen passen zich snel aan de lichaamstemperatuur aan, zorgen daarmee voor een goede bloedcirculatie tijdens het zitten en een normale polsslag.

Natuur- en kunstvezels worden zo met elkaar verweven dat er in het weefsel een capillair effect ontstaat. De capillairen nemen het vocht snel op en voeren deze af, waardoor het oppervlak droog blijft.

Stoffen met verwarmend en koelend effect brengen wisselende omgevingstemperaturen in balans. Door dit effect creëren Climatex stoffen een comfortabel gevoel, zonder energie te verbruiken.

Vlammen doen kunstvezels smelten. Het raster van natuurvezels behoudt zijn structuur en neemt de residu’s op. Een fenomeen dat door een slim gebruik van grondstoffen een brandvertragende werking heeft welke vele malen hoger is dan de norm door de markt vereist.

Een wereldwijd in de industrie beproefd proces garandeert dat de materialen zuiver naar soort worden gescheiden. Met de intelligente structuur uit de gegenereerde grondstoffen creëren Climatex stoffen hun toekomst zelf.