Zeer groot assortiment  ●  Verkoop aan particulieren en bedrijven

Gordijnen op maat

Gratis gemaakt bestaat helaas niet. Woninginrichters die dit aanbieden hebben de prijs van het opmeten, naaien en ophangen in de meterprijs verwerkt. Hierdoor zijn de prijzen van de stoffen soms per meter tot 2x duurder. Opmeten en ophangen doen wij niet. Wij leveren alleen de gordijnen op maat. (uiteraard kunt u ook de stof kopen en de gordijnen zelf naaien)

Richtlijn/indicatie naaikosten per baan € 12.50
Kamerhoog per meter € 8.-
(de gordijnen zijn dan ongevoerd, incl. haken)

Indien u gordijnen op maat wilt bestellen kunt u vrijblijvende informatie aanvragen via email. Noteer a.u.b. goed de maten, wat voor soort gordijnen, welke stof e.d.
Hieronder vindt u wat informatie over gordijnen meten, plooien, voering enz.
Indien we nog vragen hebben nemen we contact met u op.
U kunt ook de hoogte en breedte van het raam doorgeven + het soort ophangsysteem wat u heeft, dan wordt het voor u uitgerekend.

Goed meten en de stof berekenen;
Met de aankoop van raamdecoratie die op maat wordt gemaakt, is vaak een hoog bedrag gemoeid. Daarom is het belangrijk om goed te meten om het gebruik van stof te kunnen berekenen.

Het opmeten van een gordijn, dit zijn de algemene regels:
■ Meet met een metalen rolmaat of een vaste meetlat die lang genoeg is om in één keer te meten.
■ Meet minimaal twee maal om vergissingen te voorkomen.
■ Meet aan beide zijden. Een plafond, vloer of kozijn is niet altijd waterpas; bij verschil in hoogte telt de kleinste maat.
■ Houd rekening met vensterbanken, verwarmingen, e.d. De gordijnen moeten vrij kunnen hangen.
■ Houd in een nieuw huis rekening met de nog aan te brengen vloerbedekking.

Hoogte en breedte;
■ In de dag betekent dat het gordijn binnen de nis van een raam of deur valt.
■ Op de dag betekent dat het gordijn voor de nis van een raam of deur valt.

De lengte van de rail of roede bepaalt de breedte van een gordijn. Als er nog geen rail of roede hangt, adviseren wij de roede of rail minimaal 20cm aan beide kanten van het raam te laten uitsteken; hierdoor hangen de gordijnen mooi langs het raam.

De hoogte wordt bepaald door de maat tussen de vloer en de bovenkant van het gordijn. Hiervan moet 2 cm worden afgetrokken, zodat het gordijn vrij boven de vloer hangt. Deze klare hoogte is de hoogte inclusief het ‘hoofdje’.

Extra instructies;
Gordijn in twee of drie delen:
Een gordijn in twee delen op één rails of roede, moet worden aangegeven. Van ongelijke delen moeten de maten van de aparte delen opgegeven worden: dus de breedte van zowel het linker als het rechter deel. Omdat het atelier alle orders voor één klant verzamelt, maakt men deze gordijnen van dezelfde stof met dezelfde patroonhoogte.

Korte gordijnen:
Bij voorkeur voor korte gordijnen (bijv. tot aan vensterbank), adviseren we de gordijnstof niet precies tot op de vensterbank te laten hangen. Onder invloed van warmte en vocht kan de lengte van het gordijn iets variëren, dit valt niet op als het gordijn ongeveer 20 cm over de vensterbank hangt.

Ruim hangen:
Kleur en dessin van gordijnen komen het best tot hun recht bij een mooie plooi: de meest gebruikte plooi is dan ook de dubbele plooi. Het mooist hangen gordijnen van plafond tot vloer.

Stofverbruik;
Er zijn drie soorten plooien, de voorbeelden ziet u hieronder. Voor elke plooi geldt een percentage waarmee de breedte wordt vermenigvuldigd om de hoeveelheid stof uit te rekenen.

■ Stofverbruik: enkele plooi, dubbele plooi, tri-plooi
■ Overgordijnen: 180%, 250%, 300%.
■ Vitrage: 200%, 250%, 300%.

enkele plooi dubbele plooi drie dubbele plooi Wave

Stofverbruik ringen:
Bij toepassingen van ringen van 25 mm of 40 mm, wordt de breedte met ± 180% vermenigvuldigd.

gordijnringen

Stofverbruik lussen:
Gordijnen met lussen of gestrikte lussen vragen ook om een vermenigvuldiging van de breedte met ± 180%. Alleen verkrijgbaar bij vitrage, in-betweens en gordijnstoffen, niet in velours.

lussengordijn

Aantal gordijnringen;
Op een stofbreedte van 140 cm worden 8 ringen ingeslagen met een gat diameter van 40mm. De afstand hart op hart is ca. 17.5 cm. Het aantal ringen moet altijd deelbaar door 2 zijn.

Hoofdje:
Het hoofdje van het gordijn is de hoogte tussen de bovenkant van het gordijn en de haak. Het hoofdje bedekt de runnertjes en een deel van de rail. De standaard afmeting van het hoofdje is 2,5 cm. Als u een andere maat nodig heeft, moet u dit op het formulier aangeven.

Als geplooide gordijnen worden gehangen aan een roede met ringen (het haakje gaat door een oogje aan de ringen) mag het hoofdje maar 1 cm hoog zijn. Dit hoofdje bedekt dan enkel het ‘ophangringetje’. De ringen en de roede blijven volledig zichtbaar.

Voor een gordijn met ringen van 40 mm raden we een hoofdje van 2 cm aan (max. 4 cm). Voor de bepaling van de juiste maat van het hoofdje moet u de wijze waarop de gordijnen worden opgehangen goed aangeven.

Afwerking;
Overgordijnen worden standaard gemaakt met 8 cm vliesband. Aan de zij- en onderkant wordt blind gezoomd. De afstand tussen de plooien is ongeveer 10cm.

Vitrages worden standaard gemaakt met 6 cm vliesband; aan de zijkant wordt, indien mogelijk, blind gezoomd. De onderkant van de zijzoom is voorzien van een loodje. De afstand tussen de plooien is ongeveer 8 cm.

Voering;
Het is ook mogelijk om gordijnen te laten moltoneren. Hierbij wordt een tussenvoering van molton gebruikt. In de winter houden ze de kou buiten en in de zomer de hitte. Ze ogen het fraaiste wanneer ze tot op de grond hangen en zijn zeer goed toepasbaar in het luxe interieur. Bij ramen met enkel glas zorgt een gewatteerde voering voor isolatie.

Sommige stoffen verkleuren in het zonlicht. Een voering gaat dat tegen.
In de slaapkamer is het ook slim om gordijnen met een (lichtdichte) voering te nemen, zodat het er goed donker wordt. Bij ramen met enkel glas zorgt een gewatteerde voering voor isolatie.

Al onze producten kunnen gevoerd worden, zowel met voerings- of verduisteringsstof en dat alles met de hoogst mogelijke kwaliteit en service.

Voering heeft vele praktische voordelen. Een gevoerd gordijn verlengt de levensduur van de meeste gordijnen, isoleert beter en geeft een grotere mate van privacy. Daarnaast ziet het gordijn er professioneler uit en blijft langer in vorm. Ook de kleuren van de stof worden behouden en beter getoond door de bescherming en achtergrond van voering.
Voor een wat luxere uitstraling kunt u uw gordijnen met zijde voering doubleren